Besparen en verduurzamen van je woning begint met een energielabel

Vul je postcode in en zie direct je huidige energielabel

  • Erkende EPA adviseurs
  • Gratis vrijblijvende offerte op maat in je mail box
  • Je betaalt dus nooit teveel voor een energielabel of maatwerkadvies

Wat is een energielabel? Wel of geen zonnepanelen, hoe staat het met subsidie, …..

Dat zijn veel gestelde vragen wat erkende epa adviseurs dagelijks tegenkomen. Welke offertes voor bijvoorbeeld zonnepanelen, en isolatie het beste rendement oplevert. Of breekwerk wel echt nodig is. Dat is best lastig. Wij adviseren om eerst een energielabel op te stellen of een maatwerkadvies aan te vragen. Het geeft inzicht welke energiebesparende maatregelen besparingen opleveren. Vervolgens te kijken naar energiebronnen die in een bepaalde situatie het beste rendement opleveren.

De overheid energielabels

In 2015 hebben woningeigenaren een voorlopig energielabel  van de overheid ontvangen. Een energielabel geeft de energieprestatie van een woning aan. Een energielabel A betekent een veel lagere energierekening, meer comfort en minder CO2 uitstoot dan energielabel G.

check energielabel woning

Definitieve energielabel verplicht

Bij verkoop of verhuur van een woning dien je een definitieve energielabel in je bezit te hebben. Woningverkopers en woninghuurders zien direct op een energielabel of een huis energiezuinig en comfortabel is of juist niet.

Hogere verkoopwaarde

Woningen met een goede energielabel hebben een hogere verkoopwaarde dan soortgelijke woningen. Immers je hebt lagere energiekosten, beter woon comfort en minder of nauwelijks investeringen om te verduurzamen.

Wie is een EPA-W adviseur

Een EPA-W (W=woningen) adviseur is een onafhankelijke deskundige op het gebied van energiestromen. Een EPA-W adviseur is de enige die wettelijk een energielabel voor woningen mag opstellen en ook afmelden bij de overheid.

Inschakeling van een EPA-W energie adviseur voor het opstellen van een energielabel heeft grote voordelen:

  • het opstellen van een energielabel gebeurt altijd fysiek bij je woning
  • een professioneel rapport door een energie deskundige, waardoor er achteraf geen misverstanden zijn bij eventuele verkoop. Dat geeft zekerheid.

Besparen met een maatwerkadvies

Hier is de EPA-W energie adviseur helemaal op zijn plaats. Zijn expertise over energie stromen, energie besparende maatregelen en energie opwekkende oplossingen komen helemaal tot zijn recht.

Een maatwerk geeft inzicht en advies welke energiebesparende maatregelen in jouw situatie het beste resultaat oplevert. Bijvoorbeeld:

  • advies over de juiste isolatie, is breekwerk wel nodig, of en voorkomt onnodige investeringen
  • Wil je een bepaalde mate van comfort bereiken of wil jij je waarde van je woning verhogen met een energielabel A
  • Wat zijn de kosten en wat zijn de terugverdientijden
  • of wil je advies over zonnepanelen en zonneboilers
  • wat zijn de subsidie mogelijkheden

Je kunt samen met de EPA-W energie adviseur bepalen welke doelen jij wilt realiseren. Een maatwerkadvies geeft inzicht en zekerheid en vormt een gedegen handvest bij offertes van leveranciers.

U schakelt al een EPA-W adviseur in vanaf € 100

Over checkenergielabel.nl

Checkenergielabel.nl is een initiatief van erkende EPA- energie adviseurs, BRL9500 gecertificeerde bedrijven en duurzaamheids-adviseurs en Softbee ICT. Waarom?

Omdat wij heel graag willen meewerken aan een duurzaam Nederland. Wij stellen energielabels op en maken EPA maatwerkadviezen. Door onze eigen ontwikkelde software kunnen wij snel vrijblijvende offertes op afstand maken en het verwerkingsproces versnellen. Daarmee realiseren wij tijdwinst, betere tarieven en minder CO2 uitstoot.

Energielabels , maatwerkadvies
HomeWoningen, bedrijfspanden, kantoren, gebouwen

Besparen op energie
Woning, bedrijfsruimte

Specifieke regio’s
Amsterdam, Haarlem