Vul je postcode in en zie direct je huidige energielabel

Snel en vakkundig een energielabel voor een bedrijfsgebouw

  • Gecertificeerde energie adviseurs
  • Gratis een vrijblijvende offerte op maat in je mail box
  • Je betaalt dus nooit teveel voor een energielabel of maatwerkadvies

Wat is een energielabel

Een energielabel geeft inzicht in de huidige energieprestatie van een gebouw.

Met een energielabel krijgt u inzicht hoe energiezuinig een gebouw is en welke energiebesparende maatregelen u kunt treffen om nog energiezuiniger te worden. De kwalificatie van een energielabel wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik en wordt uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar.
Dus Hoe minder fossiele energie een gebouw verbruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is A++++ het beste en G het slechtste.

Bepalen van het energielabel

Alleen een door de wet erkende gecertificeerde energie adviseur mag een energielabel opstellen. Het opstellen van een energielabel gebeurt door een fysieke inspectie van het kantoorgebouw. Hier wordt onder andere gekeken naar de constructie, isolatie, koeling, verlichting en dergelijke van het kantoorgebouw. Vervolgens wordt via geattesteerde software een berekening gemaakt wat uiteindelijk de energieprestatie van het kantoorgebouw is. Dit wordt uitgedrukt in een letter in het energielabel.

Wat voor Energielabel heb jij?

energielabel aanvragen bedrijfspanden

Maatwerkadvies elk gebouw is anders

energielabel kantoren informatieplicht

Elke branche of gebouw is niet hetzelfde. Een bakkerswinkel is anders dan een sportschool, gebouwen verschillen nogal van elkaar in bouwjaar of architectuur bijvoorbeeld. Ook de installaties zijn niet hetzelfde. En het wordt allemaal nog complexer doordat de overheid verschillende noodzakelijke  energiebesparende middelen wettelijk per branches voorschrijft en daarop ook handhaaft en boetes uitdeelt.

Om die complexiteit en aan de wettelijke normen te voldoen is het maatwerkadvies ontwikkeld om bedrijven te helpen.

Een maatwerkadvies is niet het opstellen van een energielabel, maar een energieadvies op maat en kan als basis gebruikt worden voor een energielabel

Adviesvergoeding

Je kunt van verschillende subsidiepotjes gebruik maken.

Maatwerkadvies, subsidie en energie besparen

Een maatwerkadvies is een intergraal advies over energiebesparende maatregelen die uitgevoerd kunnen worden voor een specifieke branche, dus niet het opstellen van een energielabel. Het geeft inzicht welke stappen genomen kunnen worden om een bepaalde gradatie energielabel te realiseren. Bijvoorbeeld energielabel C voor een kantoor.

Met een EPA maatwerkadvies krijgt u direct inzicht in:
  • de energieprestatie van een gebouw op dit moment
  • installatietechnische bouwkundige verbeter maatregelen
  • de kosten en terugverdientijden van deze maatregelen
  • de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen

EPA-U energie adviseur

Een erkende energiedeskundige kan u helpen bij het oplossen van het verduurzamingsproces. Het advies is onafhankelijk en wordt gecontroleerd door een certificaathouder zoals bijvoorbeeld Duurzaam Energieloket in Amsterdam.

Ontvangt direct vrijblijvend een offerte op maat voor een energiescan + energielabel. Vanaf € 195.

Over checkenergielabel.nl

Checkenergielabel.nl is een initiatief van erkende EPA- energie adviseurs, BRL9500 gecertificeerde bedrijven en duurzaamheids-adviseurs en Softbee ICT. Waarom?

Omdat wij heel graag willen meewerken aan een duurzaam Nederland. Wij stellen energielabels op en maken EPA maatwerkadviezen. Door onze eigen ontwikkelde software kunnen wij snel vrijblijvende offertes op afstand maken en het verwerkingsproces versnellen. Daarmee realiseren wij tijdwinst, betere tarieven en minder CO2 uitstoot.

Energielabels , maatwerkadvies
HomeWoningen, bedrijfspanden, kantoren, gebouwen

Besparen op energie
Woning, bedrijfsruimte

Specifieke regio’s
Amsterdam, Haarlem