Energielabel aanvragen voor een appartement, rijtjeswoning of vrijstaande woning

Check geldigheidsdatum energielabel woning

Het opstellen van een energielabel voor een woning door een erkend adviesbureau vanaf € 289 ex. btw. Incl. reistijd en km vergoeding.

Wat is een woning energielabel

Met een woning energielabel kun je zien hoe energiezuinig een woning is als je die vergelijkt met een gelijksoortige woning. Je kunt een woning energielabel indelen in A+++ (zeer energiezuinig) tot en met G (energieverslindend). Een energielabel is 10 jaar geldig.

Een gunstige energielabel voor een woning kan behoorlijk veel invloed hebben op de verkoop prijs of verhuur prijs. En je hebt een lagere energierekening.

woningen energielabel maatwerkadvies goedkoop

Energielabel voor woningen verplicht

besparen op energie duurzaam

In 2015 hebben alle woning eigenaren een voorlopig energielabel ontvangen van de overheid. Het doel van deze voorlopige energielabel is bewustzijn te creëren bij woning eigenaren op het gebied van duurzaamheid. Het voorlopige energielabel was onder andere gebaseerd op het bouwjaar van de woning.

Vanaf 1 januari 2021.

Bij verkoop of verhuur van een woning dient het voorlopige energielabel omgezet te worden in een definitieve energielabel gebaseerd op één NTA8800 bepalingsmethode. Deze omzetting kan alléén worden gedaan door een wettelijke erkende energie adviseur (EP -W adviseur). 

Energielabel anno 2021

Voor 1 januari 2021 waren er verschillende bepalingsmethodes:

Bij een vereenvoudigde energielabel werd de woning op slechts 10 kenmerken beoordeeld veelal door de verkopende partij (vaak geen expertise hebben) en op afstand beoordeelt door een energie adviseur.  Deze methode is dubieus en kan leiden tot juridische consequenties voor de verkopende partij. Per 31 december 2020 is deze bepalingsmethode door de overheid verboden.

Bij de uitgebreide bepalingsmethode komt een wettelijke energie adviseur daadwerkelijk fysiek naar de woning om die te inspecteren op bouw, isolatie materialen etc,.. En via geattesteerde software berekent.

NTA8800 bepalingsmethode

Per 1 januari 2021 is de NTA8800 de enige bepalingsmethode. Op dit moment mogen alleen de NTA8800 gediplomeerde energie adviseurs een energielabel registreren.

De NTA8800 gediplomeerde energie adviseur

maatwerkadvie energielabel voor woningen epa adviseur

De NTA8800 gediplomeerde energie adviseur is de wettelijke erkende energie adviseur die een officiële energielabel mag registreren. 

De adviseur komt fysiek naar de woning om te inspecteren. De duur van de inspectie is onder andere afhankelijk van het aantal m2, complexiteit van de woning, appartement, rijtjes woning of vrijstaande woning. Meestal duurt de inspectie 1 tot 3 uur. Het is een uitgebreide inspectie. Na inspectie wordt de informatie ingevoerd en verwerkt in geattesteerde software. De adviseur registreert het energielabel bij de overheid.

De adviseur wordt door gecertificeerde instellingen middels steekproeven gecontroleerd. Deze steekproeven kunnen intern of extern uitgevoerd worden. Bij een externe steekproef bezoeken zowel de adviseur als de controlerende certificatie instellingen de woning voor een controle van het energielabel.

Op deze manier wordt de kwaliteit van de bepalingsmethode NTA8800 gewaarborgd en hoeft u zich geen zorgen te maken voor mogelijke juridische consequenties.

Check het energielabel van een woning

Check het energielabel van een woning en als je dat wilt kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Een energielabel tarief start al vanaf € 200

Over checkenergielabel.nl

Checkenergielabel.nl is een initiatief van erkende EPA- energie adviseurs, BRL9500 gecertificeerde bedrijven en duurzaamheids-adviseurs en Softbee ICT. Waarom?

Omdat wij heel graag willen meewerken aan een duurzaam Nederland. Wij stellen energielabels op en maken EPA maatwerkadviezen. Door onze eigen ontwikkelde software kunnen wij snel vrijblijvende offertes op afstand maken en het verwerkingsproces versnellen. Daarmee realiseren wij tijdwinst, betere tarieven en minder CO2 uitstoot.

Energielabels , maatwerkadvies
HomeWoningen, bedrijfspanden, kantoren, gebouwen

Besparen op energie
Woning, bedrijfsruimte

Specifieke regio’s
Amsterdam, Haarlem