Woning energielabel opzoeken en controleren

Check geldigheidsdatum energielabel woning

Wil je een huis kopen of verkopen dan is een geldig energielabel vereist. Vraag een vrijblijvende offerte op voor het opstellen van een energielabel. Al vanaf € 325 incl. btw.

Zo makkelijk werkt het

 • 1. Vul postcode en huisnummer in en zie:

  • energielabel
  • energie index
  • datum laatste opname
  • geldigheidsdatum energielabel
  • aantal m2 van de woning
 • 2. Heb je een energielabel nodig?

  Start met aanvragen en ontvang een offerte in je mailbox. De adviseur neemt contact met je op.

 • 3. Download energielabel

  Ontvang per mail de factuur en download het energielabel na betaling via de betalingslink in de mail. Wij registreren het energielabel bij de overheid.

Hoe snel heb ik een energielabel in mijn bezit

maatwerkadvies energie VVE

De adviseur neemt zo snel mogelijk contact met jou op voor het inplannen van een opname van de woning voor een energielabel.

Hoe lang het duurt voordat je het nieuwe energielabel ontvangt, is afhankelijk van de complexiteit, beschikbare materiaal zoals bijvoorbeeld plattegrond en het oppervlakte van de woning. De opname duurt meestal 1 of 2 uurtjes.

Na de opname wordt de informatie ingevoerd en verwerkt in geattesteerde software. De adviseur registreert het energielabel bij de overheid. En u ontvangt het energielabel via de mail.

U kunt het energielabel binnen 1 dag ontvangen, maar meestal duurt het iets langer.

Meer over energielabels

Voorlopig energielabel

In 2015 hebben alle huis eigenaren een voorlopig energielabel ontvangen van de overheid. Het doel van deze voorlopige energielabel is bewustzijn te creëren van duurzaamheid bij huis eigenaren.

besparen op energie duurzaam

Vanaf 1 januari 2021

Bij verkoop of verhuur van een woning dient het voorlopige energielabel omgezet te worden in een definitieve energielabel gebaseerd op één NTA8800 bepalingsmethode. Deze omzetting kan alléén worden gedaan door een wettelijke erkende energie adviseur (EP -W adviseur). 

Wat zegt een energielabel

Met een woning energielabel kun je zien hoe energiezuinig een woning is als je die vergelijkt met een gelijksoortige woning. Je kunt een woning energielabel indelen in A+++ (zeer energiezuinig) tot en met G (energieverslindend). Een energielabel is 10 jaar geldig.

Een gunstige energielabel voor een woning kan behoorlijk veel invloed hebben op de verkoop prijs of verhuur prijs. En je hebt een lagere energierekening.

Goed om te weten

Voor 1 januari 2021 waren er verschillende bepalingsmethodes:

Bij een vereenvoudigde energielabel werd het huis op slechts 10 kenmerken beoordeeld. Dit werd vaak door de woning eigenaar zelf gedaan en op afstand beoordeelt door een energie adviseur gecontroleerd.  Deze methode is dubieus (de huis eigenaar is meestal geen energie expert) en kan leiden tot juridische consequenties achteraf voor de huis eigenaar. Vanaf 1 januari 2021 is deze bepalingsmethode verboden.

Bij de nieuwe uitgebreide bepalingsmethode (NTA8800 methode) komt een wettelijke energie adviseur daadwerkelijk fysiek naar de woning om die te inspecteren op bouw, isolatie materialen en dergelijke. Op basis van deze informatie en geattesteerde software wordt het energielabel opgesteld en de energiezuinigheid uitgedrukt in een letter.

Is het energielabel van uw woning nog geldig?

Wil je een huis verkopen of juist kopen of ben je nieuwsgierig. Zoek hier het energielabel op. En als je een vrijblijvende offerte in je mailbox wilt hebben vervolg de stappen in de aanvraag tool.

Over checkenergielabel.nl

Checkenergielabel.nl is een initiatief van erkende EPA- energie adviseurs, BRL9500 gecertificeerde bedrijven en duurzaamheids-adviseurs en Softbee ICT. Waarom?

Omdat wij heel graag willen meewerken aan een duurzaam Nederland. Wij stellen energielabels op en maken EPA maatwerkadviezen. Door onze eigen ontwikkelde software kunnen wij snel vrijblijvende offertes op afstand maken en het verwerkingsproces versnellen. Daarmee realiseren wij tijdwinst, betere tarieven en minder CO2 uitstoot.

Energielabels , maatwerkadvies
HomeWoningen, bedrijfspanden, kantoren, gebouwen

Besparen op energie
Woning, bedrijfsruimte

Specifieke regio’s
Amsterdam, Haarlem